fff CeritaDuniaSiWawa: 2012

Tuesday, September 25, 2012

Penting Kan Diri :)



hye semua. how's ur day today? hope it's going smoothly and happiness in ur day today. kalo tengok tajuk entry mesti korang tanya siapa kah gerangan manusia yang penting kan diri itu? ce teka ce teka. HAHA

YESS now i'm want to be a selfish girl. straight to the point la aku yang penting kan diri sekarang. taw sebab ape? sebab da banyak sangat tahan dgn kerenah manusia yang selalu menyakit kan hati. now bia aku plak jage hati aku sendiri.taw sebab ape ? sebab da banyak sangat aku bagi muka kat orang.sebab tu ramai yang suka buat aku sakit hati and now bagi aku lak sakit kan hati orang leh tak cm tu ? HAHA kejam kan aku. ye aku berubah jadi cm nie sebab ape yang aku punya semua nak rampas. ha hamek nak sangat kan kan. dulu hati aku mudah sangat cair dengan pujuk rayu but now ohhh tidakk. aku serik plus fobia. cakap la ape kau nak cakap. yang penting aku happy sekarang berbanding dulu. taw kenapa aku happy sebab tak ada orang yang buat aku menangis. tak ada orang yang buat aku sakit. sekarang yang ada dengan aku adalah orang yang buat aku happy ketawa and orang yang tak kan bagi mata aku mengalir air mata yang tak ada harga macam kau buat aku dulu.

itu aku sekarang. yang tak kan jatuh mcm mane orang lain nak sangat tgk aku jatuh. aku akan bangun. tanpa perlu bantuan kau sikit pun. aku tahu kau happy sekarang tgk aku mcm nie. tapi kau silap. kau buat aku makin kuat untuk tempuh hari akan datang malah mematang kan aku.so hapuskan la angan2 kau nak buat aku jatuh. selagi ada orang yang bg semangat untuk aku, aku akan teruskn hidup nie dengan happy. aku terima segala dugann yang ALLAH beri. aku senyum. sebab aku tahu DIA bagi dugaan DIA jugak akn bagi jalan keluar. so aku tak takut untuk teruskan hidup. itu je aku nak cakap. OKBAI ^_^v



p/s :: WANITA ini anugerah. Dikurniakan untuk mewarna. Dan jika ada LELAKI yang kata 'RIMAS' hanya kerana sifat manjanya. hey LELAKI, itulah istimewanya seorang kaum HAWA :: BSA :)

Monday, September 24, 2012

Aku Jatuh Cinta



yess i'm falling in love to you but itu dulu bukan sekarang. doa aku selalu untuk kau semoga kau bahagia di samping perempuan yang kau pilih. seburuk aku tak pernah rampas kebahagiaan orang lain. aku nak kau ingat itu !! aku happy sekarang. :)


 


Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati kan tetap setia

Ku percaya ke mana pun kau berjalan
Suara cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersemadi
Takkan terpisah hati

[Chorus]
Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali padamu

Aku ada kerna kau ada
Dan cinta hatiku hanyalah untukmu

Jalanku tertuju padamu
Ke mana pun kan pasti kembali

[Ulang chorus]
Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk
Bersatu dalam hatimu
Hanya dirimu dan aku

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk (merasuk dalam hati)
Cinta




BELATED HARI RAYA CELEBRATION ENTRIES :)

Assalamualaikum.
hye semua rindu wawa x?
ha baik cakap kalau tak wawa remove korang. jahat tak?? hee
oke lama gila tak update blog nie. sampai berhabuk plus bersang da kalah rumah kosong yang tak berpenghuni. buy tersangat busy sampai MALAS nak update blog. yeayyy now nak update byk2 entry untuk korang baca. tak baca siap !!

selamat hari raya. hahaha yes taw raya da abis kan. alaa anggap la entry nie aku update masa rye. oke tak???
raya tahun nie sangat bermakna bagi aku coz raya dengan family tersayang walaupun dapat celebrate kejap je coz keje. but aku angkut sume family beraya di gombak rumah mummy aku. raya kedua da start keje. so terpaksa ulang alik dari rumah patient ke gombak untuk raya dengan mereka. happy sangat. plus biler tgk jadual dapat sambung cuti lagi. lompat keriangan la aku ape lagi. hahaha

so biler da dapat sambung cuti ape lagi sambung la beraya sakan. haha sambung raya di yong peng bersama all my BFF. raya punya raya sampai malas nak balik kl untuk sambung keje. huhu. memang happy dapat beraya dengan orang tersayang. 

tapi yang paling aku sayu and sedih raya kali nie tanpa si dia. si dia yang selalu akan ada dengan aku untuk happy kan aku tiap kali raya. yess i remember you always. tp takdir TUHAN aku tak dapat nak elak. mungkin ini yang terbaik. aku terima. kau happy aku pun happy. aku senang bila lihat kau bahagia dengan si dia. 

uhhh oke no emo wawa !! oke let's see a few picture time raya. :)


yeayy nie pic masa rye pertama. celebrate dengan adik2 je. cause ibu and ayah kerja. 


this is my lil sis. tema kami polkadot. but x boria la ye. x same kaler. hee :)


raya di KL. orang raya pakai baju kurung plus baju melayu kami pakai simple je. kau hado?? HAHA


ini dia buah hati pengarang jantung aku yang selalu ada time sedih.susah.senang.gembira dan pemberi semangat untuk aku hidup sampai hari ini. sayang ibu !! muahh


we're happy families. :)


with my gugurl that's always give me advised and spirit. love her :)



beraya bersama mereka plus pre reunion. hee :)


Wednesday, August 1, 2012

DUGAAN.


                                                                     
DUGAAN ya ini dugaan yang aku kena terima. Subhanaallah sesungguh nya aku tak kuat nak tempuh ini semua. Lepas 1 1 aku kena hadap. Aku cuba untuk kuat. 

Ya aku jadi hipokrit depan semua orang aku gelak.aku ketawa tapi dalam hati ya ALLAH betapa sedih nya aku dengan ujian nie. i'm cry when i'm alone. i'm happy and laugh with my friends to make me calm. seriously aku tak kuat. 

betul kata2 elle kalau kita asyik cakap kite tak kuat itu akan jadi. aku cuba untuk kuat dan hadapi semua nie. tapi ?? ya ALLAH kenapa aku selemah nie. aku tak pernah rase sedih mcm nie. aku tak pernah rase down mcm nie. kenape dengan aku ya ALLAH?  :'(

ujian yang aku terima sgt2 hancur kan hati aku tapi aku kena kuat sebab aku masih ada family dan kawan2. ALLAH tak kan duga manusia diluar kemampuannya. tapi sungguh aku tak kuat.

aku bersyukur punya ibu yg kuat hadapi semua. yang syg aku. aku bersyukur punya adik2 yang kuat untuk hadapi dugaan. yang sentiasa ada dengan aku bg semangat supaya aku tak lemah. aku bersyukur aku punya kawan2 yang ada sedia mendengar masalah aku.buat aku ketawa.buat aku tersenyum. aku bersyukur sangat ya ALLAH. kau kurnia kn mereka yg ada di samping aku untuk teman aku bila susah dan senang. tapi sungguh aku tak kuat lagi. 

tolong la ya ALLAH beri aku petunjuk MU supaya semua ini dapat aku hadapi dengan tenang.
aku cuba dan cuba untuk kuat. aku anak sulung berat tanggungjawab yang aku nak hadapi. demi ibu aku sanggup buat apa saje walaupun bergadai nyawa aku. aku terlalu cinta dan sayang kau wahai ibu. kalau la ibu taw yang anak ibu ini tak sekuat yang ibu sangka mesti ibu kecewa kan. maaf ibu kali akak tak sekuat yang ibu nampak. akak da terlalu lemah dengan dugaan yang datang.


ya ALLAH aku pohon semoga kau permudah kan semua ini. semoga kau beri petunjuk atas semua ini. semoga kau rahmati hidup ku. semoga keputusan yang aku buat ini dirahmati olehMU ya TUHAN. aku mohon kau lindungilah orang2 yang aku sayang. :'(


be strong wawa. smile as much as you can if this way can make you calm and get the peaceful. REMEMBER ALLAH is always with you whatever happen. any problem that you get have a solving. *** :'(







Thursday, July 26, 2012

Segalanya

Aku Akan Simpan Dan Terus Simpan.

Aku Akan Pendam Dan Terus Pendam.

Bila Cukup Masa Aku Akan Luahkan Dengan Air Mata.


Tuesday, July 24, 2012

P.U.A.S.A



Assalamualaikum..
hello waahh lamanya tak update blog kan kan.. 
yes busy dengan life sekarang nie. 
almaklum la da jadi WANITA BERKERJAYA. ahaksss

oke firstly nak ucap dulu la kan kan SELAMAT BERPUASA.
Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk menyambut ramadhan yang mulia ini.
dan alhamduillah arini adalah ramadhan yg ke 4 buat kita semua kan kan.
hopefully bulan yang mulia ini diberikan keberkatan dan umur yang panjang. Amin....

but...but...but puasa kali ni sangat sedih bagi aku because ape taw taw?
sebab puasa tanpa family disisi. seriously so hurt. sebab masa study dulu bila 1st puasa je mesti balik berbuka dengan family but this year i not get it to celebrate 1st ramadhan with them.
lagi sedih bila 1st ramadhan kena buka puasa sorang2 lagi la meleleh air mato den.

serious nak balik buka dengan family. tapi sebab kerja terpaksa kuburkan semua keinginan tu.
perghhh ayat aku skema kan kan. ngeee ~~

tapi alhamdulillah walaupun tanpa family dengan aku kat sini aku dapat family besar kat sini.
nak taw sape sape??
heeee mereka la family baru aku A.K.A my big family.
yeayyy my friends at HIC nursing.
tapi aku tetap rindu family aku loh.. rindu nak ibu kejut bangun sahur setiap pagi. rindu nak pegi bazar dengan sepet. rindu nak pk2 dengan ibu nak buka ape arini.
huwaaaa sedih nya. :'(
aku mesti kuat. aku buat semua nie pun demi keluarga so xyah nak emo sangat la WAWA. haih

ape pun I MISS MY FAMILY LIKE CRAZY.  :'(

to IBU :: please jangan masak sedap2 taw taw akak kat sini rindu masakan ibu. tolong engat akak taw biler makan tu. heee i love you ibu. akak rindu ibu. you must know this. ;'(






Monday, July 9, 2012

Farewell My Sister


Salam.. Holla kawan2.
oke disebabkan free arini i want update the love love blog. hahaha
oke ce tgk tajuk entry. best kan kan.
hahaha sebenarnya tajuk tu khas buat kakak yg bernama siti nadiah

serious rindu kat akak. 3 bulan aku keje sini. 3 bulan gak aku kenal dia.
seorang yg go lucky.suka gelak kuat2.suka cakap kuat2. hahaha
tu yg best dengan dia. aku and dia mula jadi rapat bila aku kena follow dia utk runner.
memg best keje dgn dia. dia seorang kakak yg best sangat. i love her.
but 3 bulan tu kejap je kan. aku dapat kenal dia kejap je. sebab sebab dia nak berenti keje.

huwaaa sedih nya. before dia pergi balik negeri kedah kami sambut farewell bersama2 dia.
kat mana? kat mana? alaaaa kat wangsa walk je. g karaoke smbil makan2 sambil nges2. hahaha
the moments will never forget is with you kakak.

tak ada da kawan yang wawa nak ajak gelak kuat2.
hurmm.. keje dgn akak memg best. mesti wawa rindu akak pasni. 
thank akak coz buat wawa gelak. wawa happy and happy dapat kenal akak. walaupun mula2 wawa msuk sini wawa engt akak sombong. heee but no. u are the best sister in the world that i never had.
akak da mcm akak wawa da. thank u so much. 

best of luck to you kakak. i love u and i will miss u. 
:'(
















i miss you kakak.

hope u were success in ur life. please dont forget me oke. wawa kan adik kak nad yang manja. hahaha

Sunday, June 24, 2012

Happy.Laugh.Smile Together. :)


Salam Hai semua.
this 3rd entry for this month. yeayy rajin kan kan. heee
sebab da bosan baik buat entry.
ce tengok tajuk entry aku kali nie.
mesti korang tertanya ape yang happy.laugh and smile kan kan
yesss now i'm a strong gurl than before. 
i'm happy now without you. freedom.
i hope u feel the same. :))

i have a lot of friends with me. now lagi la sejak keje nie kan lagi la bertambah kawan taw taw.
orang cakap bercinta biar 1 but berkawan biar beribu. betol tak?? hehehe
so now please stay away from me. i dun wnat you again. i have a lot of friends that give spirit to me. yeayyy. my life oke and will better than before. :))






im happy now without you. you must know it now.  :))





Saturday, June 23, 2012

Berserah + Redha


Salam. Hai oke sebab kan wawa rajin arini wawa nk buat banyak entry. 
nak taw pe entry kali nie. ce tengok tajuk kat atas.
ye wawa berserah & redha.
sebab ape? sebab ape yang jadi da ditentukan ALLAH untuk wawa. maybe kami tak ada jodoh.
tapi kenapa semua jadi. bulan nie bulan yang paling sedih bagi wawa.
macam2 jadi pada wawa. tapi i'm still strong.

4 tahun kami semai kasih tapi ini yang jadi. wawa tak salah kan sape2. mungkin kami hanya rancang ALLAH da tentukan semua untuk diri ini.

sakit pedih semua rase. bila duduk sorang diri rase sakit sangat sebab teringat janji & semua kenangan yang penah di buat kan. tapi aku mesti kuat dengan semua nie. 
aku hadap sorang2. tapi aku taw family & kawan2 sentiase dengan aku. 
aku tetap happy. dan aku nak bagi taw kau yang aku happy sorang2 tanpa kau dalam hidup aku now.

tak sangka semua nie jadi. aku ingat kau akan jadi RAJA dalam hidup aku. yang akan buat aku bahagia & hidup umpama puteri tapi ini yang jadi. aku berserah. mungkin dekat dunia kau bukan jodoh aku. tapi mungkin kau akan jadi milik aku di sana nanti.

serious aku cakap aku tengah cuba lupakan kau. lupakan semua janji yang kau buat. lupakan kenangan yang kau buat. semua !! jangan kau kembali lagi pada aku.
bila aku tidur aku mimpi kau. dan terjaga aku anggap itu semua bukan mimpi indah lagi pada aku tapi mimpi yang buruk. aku maafkan kau. aku halalkan semua yang ada tentang kau.
aku harap kau dengan perempuan tu akan bahagia. aku doakan yang terbaik untuk kau.
mungkin sekarang kau boleh hidup tanpa aku kan.
dan aku akan cuba semua itu. 

hati aku hancur dan hati aku dah kau sakiti buat kali terakhir dan mungkin lambat nak sembuh.
Allah.Family.Friends adalah penguat aku sekarang. aku akan buang kau jauh2 dari hidup aku mulai arini. aku buang semua !!! :'(

Allah sentiasa dengan aku. Allah sentiasa beri aku kekuatan. masih ada yang sayang aku.
kau da jadi kisah silam aku. kau da jadi mimpi hitam buat aku.
kali nie aku tak mungkin nak rancang ape2 tentang jodoh.
aku hanya berserah pada Allah. hanya Dia yang aturkan hidup aku kemudian hari.

aku bahagia tanpa kau. walaupun hati aku sakit. aku happy tanpa kau walaupun mana aku pegi kenangan kau tetap ada. aku akan buang semua. dan bakar semua. biar menjadi abu. 
aku kuat. dan aku tak lemah lagi. 

aku doakan kau bahagia dengan si dia. aku doakn kau berjaya dalam hidup kau. terima kasih atas semua ini. aku tak menyesal kenal kau. tapi aku menyesal tunggu kau dulu. aku lepaskan kau dan lupakan kau.. :'(




Busy :)


Assalamualaikum.
hello lama nye tak update blog kan kan
yup i'm so busy lately.
busy dengan ape ye?
hahahaha
i'm start working now. as what?
i am a staff nurse now. 
but just staff nurse bergerak je. hehehe
janji halal kan kan.

yeay meh kite story pasal keje kite sikit kat korang ye.
mesti korang terpikir nurse nie hanya keje kat hospital or klinik or whatver la kan kan? betol tak?
now bidang nurses da besar taw taw. now da ada nurse bergerak ala cm government punya tu. 
penat gak kerja cm nie. lagi la nyawa atas jalan taw. jadi minah rempit jap. hahaha but nie minah rempit halal oke. kerja cari duit bukan cari ape. hehehee

tu la kerja aku sekarang. but best kerja cm neie kenal ramai orang. i'm happy now with my carrier.
janji halal. now orang yg duduk mengata aku tu senyap bila aku keje dengan pendidikan yang aku ada. sudah sudah la ngata orang.

yang penting ape yang kite buat ada niat yang baik. insyaALLAH ALLAH akan bagi yang baik untuk kita. betol tak?
hopefully aku boleh lakukan yang terbaik untuk orang yang aku sayang. :))




** yeayy muka mintak penampor laju2. hahaha




Monday, April 9, 2012

:: Be Strong & Don't Be Give Up ::

Assalamualaikum.
Fuhhh !!! Fuhhh !! ayoo da berhabuk blog aku nie kan. heeee.
hai semua !! ape kabar?
rindu wawa tak? mesti rindu kan. hee
perasan la aku nie.

yes da lama tak update blog kan. busy sikit. busy ke? hahaha busy sikit la.
busy settle kan masalah yang dtg tanpa diduga
tapi tetap tabah & sabar hadapi nye dengan senyuman.
yes itu aku sekarang. bila ada masalah suka simpan dan akan cerita dengan orang tertentu je.
tapi syukur alhamdulillah aku dapat hadapi semua ini.

ok tengok pada entry aku kali nie mesti korang tertanya ape yang be strong? ape yg don't give up kan kan? haaa ok now aku kongsi. nak taw tak aku failed lagi amek lesen kereta. cmne nak beli kereta nie kalau tak pass. huhuhu sedih. putus ase. mcm2 aku rase. but ibu & kwn2 bagi semangat. jgn putus ase. gagal sekali tak bermakna gagal selamanya kan kan.

oke aku yang da mula putus asa tetap amek sekali lagi.buat kali ke 3. that my lucky no 22. huaaaa lambatnya. aku tengok semua orang. semua pass. sampai turn aku mula ketaq kaki oiii.. dalam hati berdoa hope aku tak langgar tiang lagi kali nie. heeee. syukur Alhadulillah berkat sabar & tak putus asa ku PASS. tersenyum je aku bila balik rumah. pada hal suka coz tak yah bangun pagi untuk pergi tempat memandu lagi & tak nak pergi sana lagi. hahaha teruk kan aku. heee.

now i already get P for driving. heee now i must be strong,must workaholic,be patient to get baby myvi.heee. i will. i want it. i must get it. aku nak dapat dengan titik peluh aku sendri. yesss!! semangat.




ohh my baby myvi i will get you.




Tuesday, March 20, 2012

I Will Wait You For A Thousand Years







i have died everyday waiting for you
darling don't be afraid i have loved you
for a thousand years
i love you for a thousand more
:( 



Saturday, March 17, 2012

Please Smile. But I Can't.

no matter what happened i will try to smile but only my face can see the smile not in my deep heart.
i try to happy but i can't. when i laugh is not mean i really happy. it's false.
but i still try. and try. :)


 

please make me happy. i don't want cry again. i begging u.  :'(

Monday, March 5, 2012

Senyap ~~

Assalamualaikum.
hai kawan2 lame kan aku tak updated blog. 
yess i'm a little bit busy.
busy ke? yes busy pikir kehdupan yang akan aku lalui hari demi hari yag penuh dengan kesakitan.

yess aku terus terang aku alami tekanan hidup yang sangat kuat sebab ape?

1) penat pikir keje.

2) hari2 gaduh dengan en.boyfie sebab?
nak sebab ape?
kami akan gaduh sebab kami da lama tak jumpe.
hurmm ~~


itu la yang aku alami selama nie. asyik gaduh je taw tak. penat sangat da. sayang memang sayang tapi aku ada perasaan. ye aku taw dye busy coz study but i want him spend tyme for a while with me.
i want share with him what happen to me everyday. share the problem like before. but i know i didn't get the past memories like before. serious i'm very upset with you sayang. but please trust me i love you like before. care bout you. i will with you. if you sick i'm here. when you sad i/m here. when you have problem i'm here to hear u'r problem. 

seriously deep inside my heart i really miss u. miss the moment with you sayang. yes we argue everyday & 24 hours. it's because we not see for a long time. you know me like what right. i afraid to lose you. i hope u know what i feel now. if you read this entry i hope you think what i talk about. i really love you. don't want lose you. i hope you too like me. please come back to me like before. i begging you sayang. :'(


 i miss this moment sayang. hope you feel what i feel. 
:(

( 10 months sayang we not meet. i feel so miss you badly.)
:"(



Wednesday, February 29, 2012

5 Perkara Tentang Saya

Selamat malam kawan2.. hee
orang tengah tidur syok2 aku duduk online sampai lebam & update blog. :)
semoga korang semua sihat taw taw. 
aku? makin sihat coz hati manyak senang.

oke jom tengok pe entry aku kali nie. jom !!
actually aku telah di tag oleh si sepet yang comel ::http://pikiellelova.blogspot.com/
so mari aku senaraikan tentang aku lak.


** 5 nama samaran aku ::

- kakak :: nama panggilan dlm family
- fatimah :: nama classic hahaha nie staff kat klinik panggil aku.
- azwa :: makcik pakcik aku panggil.termasuk la jiran aku.
- wawa :: itu nama panggilan aku untuk kawan2.sahabat2.sume la.
- sayang :: nama yg di panggil oleh en.BOYFIE aku.

** 5 tarikh penting dlm hidup aku ::

- 18 oct :: tarikh aku dilahirkan ke dunia ini.alhamdulillah :)
- 10 feb :: my lovely mom bufday (pengarang jantung aku & segalanya )
- 16 april :: that day aku disuruh couple dengan en BOYFIE. hahaha.
- 21 july :: en BOYFIE bufday. tak kan lupa la tarikh ini.
- yang last tarikh keramat buat aku sedih & tak akan lupakan. :)

** 5 perkara yang aku buat semalam ::

- ada staff baru masuk kat klinik and aku kena ajar dia. haih
- balik keje kena ujan & dengan tak mandi tak ape terus online sampai lebam.
- gossip2 dgn ibu kalau ibu dpt 1st prize dlm lucky draw.
- tertidur sambil tengok tv.
- bangun tido terus suruh adik beli tea 1 cz lapo. hahaha

** 5 perkara yang buat saya happy ::


- tengok family aku happy aku pun happy.
- happy bler dpt jumpe en BOYFIE.
- dapat shopping dgn family.en BOYFIE & friends.
- teruja biler dpt pegi bercuti dgn org tersayang.
- sangat happy kalau ape aku buat semua berjaya. :)

** 5 sebab jawap soalan yang di tag ini ::

- sebab aku bosan xtaw nak wat pe so gatal2 nak jawab.
- soalan ini macam best & kelakar. haha.
- aku tak leh tido malam ini so aku tekan2 keyboard lappy ni.
- mungkin dgn soaln ni korg lebih kenal aku.
- tettttttt !! xd sebab da. blurr kejap. hahaha

** 5 blogger aku nak tag ::


SELAMAT MENJAWAB YE KAWAN2 YANG TELAH SAYA TAG. :)



Friday, February 24, 2012

3 WORDS

3 words that i want to tell you now.

I MISS YOU
I LOVE YOU
I NEED YOU
YOU MY SOUL
I WANT YOU


Wednesday, February 22, 2012


## wordless on thursday ##
just want say i really miss this person.

+
++
+++
++++
++++++
+++++++++
++++++++++++
++++++
++
+






October


Saya lahir bulan oktober.

sangat menarik info ini :: jom baca :)


OKTOBER
  •  suka sembang
  • suka orang sayang padanya
  • suka ambil jalan tengah
  • sangata menawan dan sopan santun
  • kecantikan luar dan dalam
  • tidak pandai berbohong dan berpura-pura
  • mudah rasa simpati, baik dan pentingkan kawan
  • sentiasa berkawan
  • hati mudah terusik, tetapi meraju tak lama
  • cepat marah
  • macam pentingkan diri sendiri
  • tidak menolong orang jika tidak diminta
  • suka melihat dari perspektif sendiri
  • tidak suka terima pandangan orang lain
  • emosi mudah terusik
  • suka berangan-angan dan pandai bercakap
  • emosi yang kelam kabut
  • daya firasat yang sangat kuat ( terutama perempuan )
  • suka melancong, bidang sastera dan seni
  • pengasih, penyayang dan lemah lembut
  • romantik dalam percintaan
  • mudah terusik hati dan cemburu
  • ambil berat tentang orang lain
  • suka kegiatan luar
  • orang yang adil
  • boros dan mudah dipengaruhi persekitaran
  • mudah patah semangat





Monday, February 20, 2012

K.E.L.I.R.U

SELAMAT MALAM.
yes that wish i can say to you all yg sedap2 mimpi indah sedang kan aku masih berjaga.
tengok tajuk entry mesti korang taaw ape maksud keliru kan? yup aku sedang menghadapi tekanan & keliru dengan kehidupan sendiri. tekanan dengan memikirkan kerja yang entah akan dapat bila. bukan aku tak bersyukur,aku bersyukur tetapi aku manusia. manusia yang tak pernah kenal erti puas dalam kehidupan. ingin mencari yang lebih baik & terjamin untuk kehidupan yang akan aku tempuh.

umur makin dewasa sepatut nya aku dah mampu buat keputusan tapi sekarang ape jadi pada aku? dulu aku tak pernah kenal erti putus ase. bila gagal aku akan cuba lagi but now i' am failure. fail dalam membina kehidupan yang baru aku kenal. Subhanaallah. aku tak tahu mana arah tuju aku lepas ini. rase macam nak study aje. tak payah fikir kerja. bila tengok family aku terfikir sampai bila nak jadi mcm ini. aku selalu ingat kan dalam diri yang aku perlu kuat tapi aku tetap lemah. 

aku ada keluarga yang selalu bagi semangat. aku ada kawan2 yang selalu bagi nasihat. tapi kenape aku tetap rase semua tu. semua tak boleh hilang dalam hidup aku. aku rase macam aku gagal dalam hidup. aku rase aku tak kan berjaya. ya aku tahu rezeki yang tuhan bagi sentiasa ada untuk hambanya. cuma lambat atau cepat saje. tapi kenapa aku tak kenal erti SABAR? 

seriously aku keliru sekarang. tak berhenti aku berdoa supaya ALLAH beri aku petunjuk.bagi aku kuat tempuh dugaan hidup yang baru bermula dalam hidup aku.  

Hanya pada Nya aku berserah. dan hanya pada Nya aku bermohon semoga dugaan yang dia berikan dapat mengajar aku tentang kehidupan yang sebenar. 

hidup tak semuanya mudah. hidup tak semuanya indah. kadang kala kita diatas & mungkin satu hari nanti kita akan di bawah. terima semua ini dengan hati yang terbuka. :)



Friday, February 17, 2012

Birthday Buah Hati & Segalanya.

Assalamualaikum..
Fuhhh rase macam da berhabuk la blog ini. Taraa !! i'm here to update new entry. 
yess enrty untuk kali tentang birthday buah hati pengarang jantung aku & segalanya bagi aku. Who's?? ce teka ce teka.
hahaha not BF la. but my lovely mom PUAN KAMARIAH BTE HASHIM.
she's already 45 years old on 10 february  but still slim melim & vogue lagi taw. hahaha

to ibu :: happy bufday ibu. 
akak doakan ibu happy. sihat walafiat. panjang umur. bahagia bersama keluarga tercinta. semoga hidup ibu di rahmati oleh Nya. amin..
akak & adik2 sayang ibu sangt2. doakn kami berjaya ye. untuk bagi ibu senang. untuk bahagia kn ibu. insyaallah. 

oke now story mase birthday ibu kami tak sambut ape2 just make a wish je. but esok nya after back from work aku.my lil sis & my fwens hang out. tyme tu ibu tak pegi kje coz tak sihat. aku rase tak nak keluar coz risaw tgk ibu. but aku still keluar jugak coz want make a simple birthday party for ibu. jadi hang out da semua beli cake. sampai je secret recipe argue ngn lil sis pasal cake. haha memang lawak giler. last pilih 1 cake yg have 3 layer. biscuit + cheese + chocolate. memang awesome la.
biler balik tu sampai je rumah tak rehat tak ape terus je ckp kt ibu nak pi rumah kawan nak amek barang pada hal pi rumah untie kat sebelah rumah nk wat surprise. pas tu akak sedara pggil ibu konon2 ajak bebual la. after 5 minutes ibu duduk kami semua sing birthday song for ibu. after that make a simple doa selamat untuk ibu. Alhamdulillah setle semua dengan baik walaupun CAKE CAIR + CACAT. hahaha.

I LOVE YOU IBU. <3


ini dia cake cacat itu. hahaha but still nyummy.


oke and below picture me.lil sis & fwens tyme hang out.







FINISH :)

CopyRight.By.Wawa.Only.